• Team Futurebook

Hur långt är du beredd att gå för att slippa ta ett obekvämt beslut?


Idag vill vi ställa frågan vi har i överskriften, - Hur långt är du beredd att gå för att slippa ta ett obekvämt beslut? En viktig och oerhört jobbig fråga för många! Vi kan bara konstatera att vi är trygghetstörstande vi människor, - och trygghet och förändring går inte hand i hand för de flesta, vilket gör att folk hellre stannar kvar i negativa situationer, beteenden och relationer för att de vet vad de har och är trygga i det. Även om det är en situation eller relation som lämnar allt övrigt att önska! Men då de inte vet vad de får, väljer de att behålla det som hela deras inre och oftast även resultaten de får - aviserar är fel.


Just för att de flesta av oss väljer just tryggheten i det som är bekant, hoppar vi många gånger över en nödvändig insiktsresa som faktiskt kan ge oss en bättre kvalitet på vårt liv. För att vi inte orkar/vågar/vill aktivt skapa den insikt som kan leda till den förändring som egentligen krävs för att få de önskade resultat som uppenbarligen lyser med sin frånvaro vad det än gäller.


Men vi har allt att vinna på att våga växa. Att våga ifrågasätta både oss själva, våra beteenden, vårt fokus och våra relationer. Och vi har allt att vinna på att faktiskt våga ta beslut som är jobbiga att ta, - om de stämmer överens med vad vårt hjärta med övertygelse talar om för oss. Många blir kvar i något oönskat för att de inte vågar prova något oprövat. Vad det kostar oss, det vet bara vårt hjärta. Men en hint är att det visar sig ganska klart i vårt mående.


Så, - hur långt är du beredd att gå emot DIG, för att slippa ta ett obekvämt beslut, där du inte vet något om framtiden, men det du vet är - att du inte är nöjd med det resultat du hittills fått. Oavsett vad det gäller.


En väldigt tydliggörande övning vi använt då och då är en övning där folk får stå två och två, mitt emot varandra, så nära det fysiskt går. Helst personer som inte känner varandra. De flesta tycker övningen är väldigt jobbig eftersom de släpper in vilt främmande personer innanför sin integritetsmeter. I steg två ska de backa från varandra tills det känns bra. DEN gränsen är väldigt tydlig för de allra flesta.


Men var gränsen går för hur mycket vi sväljer gällande saker som inte stämmer överens med vår inre övertygelse och hur VI ser världen, och hur mycket vi sväljer som egentligen går helt emot det VI tror på, - den gränsen har vi svårare att hitta. För den töjer vi ofta långt förbi vår inre gräns, så vi till slut inte ens vet var vi ska börja leta... Vad genererar detta? Vi tänker att det kan ligga till grund för att individerna i företaget slirar med företagets vision inte bara i sitt görande, - utan framförallt inom sig, rent känslomässigt. Och vill man skapa framgång där människor håller från ax till limpa, är detta inre arbete viktigt att ta på allvar.


Vår vision med The FUTUREBOOK är att lyfta upp den inre kartan i individen för att se var det skaver, var det kanske känns lite dimmigt och var det kan skapas fantastiska förändringar genom nya insikter som leder till nya medvetna val. Vi vill hjälpa till att skapa klarhet i orden Passion, Purpose, Vision, Action. Både på individnivå såväl som företagsnivå. För när företaget och individen i företagets Passion, Purpose, Vision, Action korrelerar – då kan det hända grejjer i världsklass!


Peace, love & happiness

Lili &Michelle


The Futurebook – Empower people. Disrupt the business. Change the world.

The Futurebook skapar det transformativa lärande som krävs för att disruptera sättet att skapa framgångsrika företag. Vill du veta mer, klicka här.